Tijdelijke leslokalen geplaatst op Campusterrein Kollum

KOLLUM Op het Campusterrein is dinsdagmorgen begonnen met het plaatsen van tijdelijke lesruimtes vanwege ruimtegebrek. Voor ongeveer 110 leerlingen worden ruimtes in en om het campusgebouw ingericht.

De gemeente, het bestuur van de Campus en de schoolbesturen hebben samen gezocht naar een permanente oplossing. Erie Dam, voorzitter van Stichting Campus Kollum: ,,We zijn erg content met de gekozen oplossing, ook al is die tijdelijk.’’

De Campus in Kollum is een succes. Dat blijkt uit een onverwacht grote groei van het aantal leerlingen. Dat heeft als gevolg dat de onderwijsinstelling vanaf schooljaar 2020-2021 niet alle leerlingen kan herbergen.

Het onderwijsconcept en de sluiting van mavo De Saad zorgen voor de toestroom van nieuwe leerlingen. De Campus is vorig jaar van start gegaan met een capaciteit voor 425 leerlingen. Voor komend schooljaar worden echter al 535 leerlingen verwacht en de prognose is dat het aantal leerlingen daarna stijgt naar 575. Daarvoor zijn minimaal vijf tot zes extra leslokalen nodig.