Mobiele camerabeveiliging bij VV Kollum tegen vernieling

Kollum - Voetbalclub VV Kollum had te maken met vernielingen. Daarom plaatst Kooi, specialist op het gebied van mobiele camerabeveiliging uit Drachten, een beveiligingscamera op Sportpark Baensein.

“Eén van de belangrijkste doelen is vernieling en diefstal voorkomen, om zo de veiligheid te vergroten. Dat doen we met onze intelligente UFO. Normaal gesproken zijn onze klanten bijvoorbeeld wind- en solarparken of infrastructuur- en bouwprojecten. Maar ook voor een sportpark is onze UFO erg geschikt”, vertelt Kees van der Leij, commercieel dDirecteur bij Kooi. “Bovendien vinden wij het belangrijk dat mensen veilig kunnen sporten.”

Snel actie ondernemen

Voorzitter Bauke Tom Schat van VV Kollum is blij met de oplossing die Kooi biedt: “Vernielingen zijn natuurlijk erg vervelend. We zijn blij met de tijdelijke camerabeveiliging en hopen dat de camera afschrikt. Met ons nieuwe kunstgrasveld is dit nog belangrijker. We willen voorkomen dat hier buiten trainingstijden gebruik van gemaakt wordt, met veel rotzooi en vernielingen tot gevolg.” Mocht het afschrikkende effect niet voldoende zijn, dan grijpt het Kooi Alarm Center in. Kees van der Leij: “Onze camera staat in verbinding met ons eigen Kooi Alarm Center, zo kunnen we snel actie ondernemen.”

Bovendien kan VV Kollum aangeven wanneer het terrein beveiligd moet worden. “Zo draaien de camera’s niet als er getraind of gevoetbald wordt. Daardoor handelen we in lijn met de AVG. We verzamelen geen onnodige persoonsgegevens van bijvoorbeeld voorbijgangers.”