Kleurige openingsdans tijdens lancering Dansverhaal.nl in Noardburgum

Met fleur en kleur is vrijdagochtend het online platform Dansverhaal.nl gelanceerd in Noardburgum. Wethouder Andries Bouwman van o.a. de portefeuille Onderwijs was aanwezig naast Anne Graswinckel van Kek - Keunstwurk, Baukje Bosma directeur De Klimstien en René Sloot oud-directeur.

De kinderen van groep 3 van juf Elbrich en haar stagiaire lanceerden Dansverhaal.nl met een dans over dieren in de zee met muziek van het thema Zomer uit de “Muziekzoeker”. Anne Graswinckel vertelde over het belang van verhalen, dansen, fantasie en muziek voor kinderen.

Maaike Trousset (beweegdocent en orthopedagoog) en Willy van Assen (dansjuf en eerder juf in het basisonderwijs) zien graag meer beweging, dans en muziek in kinderdagverblijven en scholen en geven met de online module “Muziekzoeker” hiermee de handvatten voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Via de “Muziekzoeker” kunnen jonge kind professionals gemakkelijk muziek vinden op thema, beweeg- of beleefwoord. Daarnaast krijgen abonnees tweewekelijks een uitgewerkte inspiratieactiviteit om uit te voeren in de klas of op de groep.