Alles top in het noordelijkste stadion

Zaterdag verschijnt bij de Leeuwarder Courant de 28 pagina’s tellende Voetbalbijlage. Daarin aandacht voor het Friese prof- en amateurvoetbal. Voor de gevarieerde bijlage reisden we onder andere af naar het noordelijkst gelegen stadion van Friesland: Stadion De Monnik.

Op Schiermonnikoog zijn de konijnen verjaagd en is de prachtige tribune gepoetst voor weer een mooi seizoen. In de reserve vierde klasse, dat wel, want spelen in een standaard-competitie is te lastig. En wat liefst drie bekende strafpleiters met de club te maken hebben?
 
Ook is er een reportage over Harkemase Boys, dat zowel in het bekertoernooi als in de derde divisie voortvarend is gestart. ,,We gaan niet spelen om ons te handhaven’’, aldus de nieuwe trainer van de Boys, Jan Piet Bosma. Hij draagt een opmerkelijk verhaal met zich mee en vertelt daar in de LC openhartig over.
 
In de bijlage ook het verhaal van de drie zussen Bosma. ,,Wij leven echt voor het voetbal’’, aldus de zussen (waarbij een tweeling). Ze spelen met het uit Driezum afkomstige Libertas in de eredivisie zaalvoetbal en op het veld bij een andere topploeg: Heerenveense Boys.  Zaterdag in de Voetbalbijlage van de LC.
 
De Voetbalbijlage van de LC is gratis voor de abonnees en te koop in de boekhandel of bij de supermarkt voor € 3,99.