Debbie Land ‘vaart van Kollum tot Suwâld’

Kollum - Donderdagavond kon eindelijk de ballonvaart voor Debbie Land uit Kollum doorgang vinden. Ze heeft er zo lang naar uitgekeken en kon niet wachten op het moment dat ze de lucht in ging.

In 2019 stond de vaart al twee keer gepland maar kon steeds niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden. De vaart ging via Veenklooster, Twijzel, Burgum en naar Suwâld waar Debbie samen met haar nichtje en de piloot veilig landden op een weiland tegenover de camping/pont. Het was een geweldige ervaring voor Debbie.

Debbie Land is 36 jaar en is sinds 3 jaar woonachtig in een appartement van ‘Hart van Kollum’. Zij is rolstoelgebonden en kwam er achter dat er ook een speciale mand bestaat voor personen, die tijdens de vaart in de rolstoel moeten kunnen blijven zitten. Vorig jaar zijn ze naar Joure gegaan om te kijken of haar rolstoel er in zou passen. Dat was goed mogelijk. Debbie vertelde, dat deze ballonvaart een hele mooie afsluiting is van haar vakantie Maandag gaat ze weer aan de slag bij NEF, waar ze inpakwerk doet.