NEF gaat nog meer recyclen

DOKKUM Duurzaamheid en circulariteit staan bij werk-/leerbedrijf NEF Dokkum hoog in het vaandel, hetgeen eind 2019 ook onderstreept is met het 100e lidmaatschap van Circulair Friesland. Het verkleinen van de ecologische voetafdruk en het omgaan met materialen op een duurzame wijze past bij hun maatschappelijke opdracht en verantwoordelijkheid. Sinds begin dit jaar maakt het bedrijf gebruik van elektrisch busvervoer en half 2021 is het nieuwe energieneutrale pand van NEF gereed.

Circulaire inrichting

Om dit pand ook circulair te kunnen inrichten is een samenwerking aangegaan met de Recycle Boulevard Leeuwarden (stichting Omrin Estafette) en polyvalent designer Louise Cohen. Zij hebben samen een duurzame collectie ontwikkeld, genaamd The Upcycle Collection (www.theupcyclecollection.nl) waarin zij onverkoopbare kringloopeenlingen een tweede leven gunnen. De kantine, de leefstraat en de vergaderruimtes van dit nieuwe pand zullen ingericht worden met refurbished meubels. Hierbij maken ze onder andere gebruik van het concept van The Upcycle Collection.

Het unieke van deze samenwerking is dat NEF middels haar re- integratiebedrijf Robuust een deel van deze meubels zelf gaat maken en een deel zal gemaakt worden vanuit de Recycle Boulevard. Op dinsdag 7 juli jl. is de overeenkomst voor deze mooie en duurzame samenwerking officieel ondertekend.