Groep 8 Burum toch optocht met versierde wagen

Burum Vrijdagmorgen maakten de acht kinderen uit groep 8 van basisschool ‘Op de Hoogte’ in Burum een optocht met een versierde wagen. Zo konden ze – ondanks de corona – toch samen afscheid nemen van hun basisschooltijd.

De klasgenoten genieten van de tocht door de dorpen Burum en Warfstermolen op de mooi versierde wagen met een muziekinstallatie die hun komst al van ver aankondigt. Al zwaaiend rijden ze door de straten van de beide dorpen waar de klasgenoten vandaan komen. De muziek trekt verschillende dorpsgenoten aan die de vertrekkende groep 8 voorbij zien rijden.

Corona

Manuela Dijkstra is moeder van Jorrit Geertsema, die samen met nog zeven klasgenootjes op de wagen mogen zitten. ‘Door de corona hebben de kinderen geen musical gehad en geen schoolreisje. Ze hebben al heel veel moeten missen, maar gelukkig konden we als ouders dit nog wel voor ze organiseren. We hebben gisteravond de wagen – van één van de ouders – samen versierd met de kinderen en de ouders en vandaag gaan ze een rondrit maken als afscheid’, vertelt ze voorafgaand aan de optocht bij de school.

Juf Hester van der Stap van groep 8 wordt nog even speciaal in het zonnetje gezet door Manuela. ‘Ze zit al vier jaar in het onderwijs, maar dit was haar eerste jaar voor groep 7 en 8 van deze school. Door de corona was het ook voor haar een heel bijzonder jaar. Ze heeft online-lessen gegeven en zich er heel goed doorheen geslagen. Ze had een klas van 22 kinderen, maar het online onderwijs ging prima’.

Manuela’s zoon Jorrit beaamt dit. ‘Ik vond het online lessen wel mooi’, zegt ie terwijl ie voor de school wacht tot de versierde wagen aankomt. ‘Ik deed mijn lessen direct ’s morgensvroeg’. Zijn moeder vult aan dat het alleen de kernvakken rekenen en ( begrijpend) lezen waren die ze thuis moesten maken. ‘Vakken als topografie en geschiedenis zijn in coronatijd afgevallen’. Na de zomervakantie gaat Jorrit naar het Nordwin College in Buitenpost. ‘Ik heb daar wel zin in’, aldus de afscheid nemende basisschool leerling.