Leerlingen van de Koningin Julianaschool over de rode loper

KOLLUM Groep 8 van de Koningin Julianaschool uit Kollum nam dit jaar op een wel heel bijzondere manier afscheid van school. Samen met “Hollywood in de klas” maakten zij een eigen speelfilm met als titel “Het Koningin Juliana Hotel”. De filmpremière was afgelopen donderdag in de Colle, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.

Traditiegetrouw maakt groep 8 met elkaar een musical, dit jaar heeft de school voor de verandering gekozen voor het maken van een eindfilm. In de film spelen alle leerlingen die van school gaan een rol. De film werd in 1 dag opgenomen onder begeleiding van een filmcoach van Hollywood in de Klas. Dit was gelukkig net in de week vóór dat alle scholen dicht gingen. Het schooljaar werd afgesloten met een echte filmpremière waarbij de leerlingen als echte filmsterren over de rode loper gingen.

De film: als groep 8 te horen krijgt dat hun school gesloopt moet worden, besluiten ze de schoolgebouw te kopen en het om te bouwen tot een luxe 6 sterren hotel. Alles gaat perfect totdat een geheim team van de nationale hotelinspectie langs komt. Zij zien dat de lift kapot is, de nanny's op een illegale manier kinderen rustig houden, gasten in het restaurant met hun hoofd in de vla worden geduwd en in de tuin worden er gasten natgespoten. Als dan ook nog eens de limousine van een rijke oliesjeik in puin wordt gereden lijkt het hotel failliet te gaan. Maar er komt hulp uit onverwachte hoek...

Na de film volgden een mooi afscheidslied en er werd hartelijk gelachen om de bloopers die het lied werden getoond. Daarna werd er persoonlijk afscheid genomen van alle leerlingen met een officieel woordje. De kinderen kregen (zoals dat hoort bij een echte film première) een Goodiebag, voorzien van een eigen Glossy.