Tweede gezonde sportkantine in Achtkarspelen

Surhuisterveen - Voetbalvereniging ’t Fean ’58 in Surhuisterveen heeft, een halfjaar na koploper zwembad De Kûpe in Buitenpost, ook een gezonde sportkantine gerealiseerd.

Voorzitter Gerard Veenstra nam de onderscheiding in ontvangst. ‘Geweldig, dat u zich met deze club inzet voor een gezonde jeugd. Het assortiment is uitgebreid met gezonde varianten en waterdrinken wordt gestimuleerd,’ zegt gezondheidswethouder Margreet Jonker. ‘We hebben nog meer sportverenigingen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel op het lijstje staan die ook bezig zijn met een gezonde kantine te realiseren.’

Gezonde sportkantine

De gezonde sportkantine bij ’t Fean ’58 is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeenten, Team:Fit en de voetbalvereniging. Met Team:Fit maakt een sportkantine of -accommodatie in een paar eenvoudige stappen het voedingsaanbod gezonder, zonder hiervoor omzet te hoeven inleveren. Team:Fit is onderdeel van JOGG, waar beide gemeenten bij zijn aangesloten. JOGG werkt samen met bestuurders, bedrijven en organisaties aan een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien.