Gedenkwaardige diploma-uitreiking Lauwers Colleg Kollum

KOLLUM - De docenten en het onderwijzend ondersteunend personeel van het Lauwers College Kollum. hebben voor een gedenkwaardige diploma-uitreiking gezorgd.

Mevrouw De Vries, teamleider: ‘We kunnen deze leerlingen die vier of vijf jaar lang hun best hebben gedaan om het vmbo af te sluiten toch niet zomaar laten gaan? Nee, na al die jaren werken hebben ze recht op een echt feestmoment.’

Al het personeel van het Lauwers College kwam vanmorgen op Campus Kollum bij elkaar om tafels, stoelen, ballonnen, taart, champagne, het jaarboek en niet te vergeten het diploma in te laden. Nauwelijks een half uur later vertrokken vele volgeladen auto’s met veel kabaal vanaf Campus Kollum richting de geslaagden.

Met veel toeters en bellen kwamen de auto’s tot stilstand bij de huizen van de feestgangers. De auto’s werden in rap tempo geleegd en alles werd klaargezet. Onder het genot van een glaasje ‘champagne’ ondertekenden de geslaagden al zittend aan een tafeltje hun felbegeerde diploma’s. Natuurlijk werden de leerlingen ook verrast met een door de docent voorgedragen gedicht, want na zoveel jaren kent het personeel van ‘t Lauwers hun leerlingen natuurlijk zo goed dat het niet moeilijk is om een paar zeer mooie, grappige, soms ietwat ironische woorden aan de leerling te richten. Als klap op de vuurpijl kregen de leerlingen bij het afscheid een jaarboek, met alle mooie foto’s en verhalen van hun schooljaren.