Aldwâld wurdt ‘doarp fan Sinneblommen’

Oudwoude - ‘Aldwâld sil bloeie….ek yn 2020’. Met dit motto wilden enige bewoners van Oudwoude de overige inwoners een hart onder de riem steken tijdens deze tijd van leven-op-een-afstand. Oudwoude wordt gedurende de zomer omgetoverd tot ‘Doarp fan Sinneblommen’.

Zaterdag werden huis aan huis zonnebloemzaden bezorgd met een aangehecht kaartje met een morele boodschap om de moed er in te houden. Zo werd het eerste kleinood aangeboden aan de oudste inwoonster van het dorp, mevrouw De Boer. Zij was blij verrast en verzekerde dat de zaadjes een mooi plekje in de grond zouden krijgen bij haar thuis.

Zo kan iedere bewoner van Oudwoude dus meedoen met deze zonnebloemen-actie, van jong tot oud. Via de Facebook-pagina ‘Aldwâld bloeit’, wordt een ieder op de hoogte gehouden van het wel en wee van de zonnebloemen.

De initiatiefnemers hopen op de hoogste, maar zeker ook de meest creatieve manier van omgaan met zonnebloemen. Te denken valt aan de plantwijze waar en hoe, wanneer is de plant boven de grond, praat erover met uw buurman over de heg, maak foto’s van de jonge plant, de bloem, recepten met zonnebloemen.