Geen Bartlehiem Skeelertocht als Open NK 2020

Hallum - De organisatie van de Bartlehiem Skeelertocht in Hallum heeft besloten de wedstrijden en toertochten dit jaar te annuleren.

De 33e Bartlehiem Skeelertocht stond gepland op zaterdag 22 augustus en was door de schaatsbond KNSB aangewezen als Open Nederlands kampioenschap 100 kilometer, met tegelijk het kampioenschap voor Beloften en Dames over 65 kilometer en op het zelfde parcours toertochten over verschillende afstanden.

De coronamaatregel van het kabinet om ieder geval tot 1 september geen evenementen toe te staan, heeft direct impact op het evenement in Hallum. Uitstellen naar begin september betekent volgens het stichtingsbestuur in de voorbereiding teveel onzekerheden om deelnemers, vrijwilligers en publiek onbezorgd en verantwoord te laten genieten van de sport.

In deze situatie kan de organisatie geen voorbereidingen treffen en verplichtingen aangaan.

Belangrijk is vooral ook dat het evenement volledig afhankelijk is van sponsoring. Omdat de grote groep trouwe sponsoren last heeft van de coronacrisis, vindt het bestuur het onverantwoord om daar een beroep op te doen.

Dit besluit betekent tegelijk dat nevenactiviteiten in het weekend Hallum Sportief 2020 met de voor vrijdag 21 augustus geplande Wielerronde van Hallum en skeelerclinics voor leerlingen van basisscholen in de regio niet doorgaan.