Erehaag voor Sjouke Bosma

Triemen Sjouke Bosma uit Triemen is woensdag 25 maart vrij plotseling overleden. Maandag was de begrafenis in Oudwoude.

Door de maatregelen, betreffende de bestrijding van het coronavirus, was het niet mogelijk om een ieder die dat zou willen toe te laten bij de begrafenis. Voor de familie en allen die Sjouke de laatste eer willen bewijzen is dit zeer zwaar.

Bosma was oprecht een WTOC-man. Om medeleven te betuigen binnen de mogelijkheden kwam het bestuur van voetbalvereniging WTOC met het idee een erehaag te vormen van WTOC’ers. Er werd contact met de familie Bosma opgenomen en zij steunden dit initiatief. Nadat er wat bekendheid aan werd gegeven heeft ook de buurtvereniging en het hele dorp Triemen zich bij deze WTOC-actie aangesloten. De dorpsgenoten hadden de vlag halfstok hangen. De erehaag begon bij zijn woning aan de Migchelbrinkwei en ging via de Triemen richting Hústernoard en de PKN kerk in Oudwoude. Er stonden veel mensen, groot en klein, langs de route, met steeds minimaal 2 meter tussen de personen. Velen waren gehuld in de clubkleuren geel blauw van WTOC en er werden rookfakkels in WTOC kleuren ontstoken. Tijdens het passeren van de rouwstoet werd er luid geapplaudisseerd. Het was een zeer indrukwekkend en ontroerend eerbetoon voor Sjouke.

Sjouke heeft veel vrijwilligerswerk verricht voor WTOC, waaronder veel scheidsrechterswerk voor diverse teams. Hij was lid van de Technische Jeugdcommissie en de Sponsorcommissie. Daarnaast is hij jarenlang jeugdtrainer/leider en barmedewerker geweest. Niet alleen Sjouke, maar ook zijn vrouw Alie heeft jarenlang in het jeugdbestuur gezeten. Hun drie zonen, Klaas, Jilles en Sybren waren of zijn eerste elftalspelers bij WTOC. Ondertussen is de volgende generatie Bosma ook al aangetreden op het voetbalveld. Sjouke was altijd op zaterdag te vinden langs de lijn bij de wedstrijden van zowel veel jeugd als bij het eerste elftal om te zien hoe zijn jongens en WTOC het er vanaf brachten.