Jumbo Dokkum tijdelijk zondags vanaf 10.00 uur open

DOKKUM - Jumbo Dokkum is met ingang van morgen tijdelijk vanaf 10.00 uur open op zondagen. Het college van Burgemeester en Wethouders van gemeente Noardeast-Fryslân verruimde de openingstijden voor winkels in de levensmiddelensector, vanwege het heersende coronavirus.

Met de extra openingstijden op de koopzondag is er meer spreiding van klandizie in de supermarkt. Om de spreiding in beeld te brengen maakt Jumbo Dokkum gebruik van een weekschema waarin af te lezen is wanneer er drukke of juist rustige momenten in de winkel zijn.

Eerder al plaatste Jumbo Dokkum als eerste supermarkt in Nederland plexiglas bij de kassa’s en schermen tussen de kassarijen. Wie boodschappen doet bij Jumbo Dokkum, is verplicht een boodschappenkar mee te nemen. Daarmee wordt het aantal klanten dat in de winkel is, geteld en beperkt. De wagens worden iedere ochtend grondig gereinigd en overdag meerdere malen gedesinfecteerd. Het personeel van Jumbo Dokkum draagt zichtbare stickers waarop wordt gewezen op de afstand die nodig is tussen personen, ook bij diegenen die aan het werk zijn. Met de maatregelen werkt Jumbo Dokkum mee aan de nationale maatregelen die gelden tegen de verspreiding van het coronavirus.