GVV neemt meerdere Friese kampioenstitels mee naar huis

Feanwâlden - Afgelopen zaterdag vond het Open Friese Kampioenschap jazzdans in Lemmer plaats. Meer dan 20 individuele dansers van GVV kwamen in actie.

Elise de Boer heeft in de categorie 15-17 jaar B-niveau de titel Fries Kampioen behaald. Anique Raap behaalde als jongste danser in de A-categorie een tweede plek. Danian van der Mossel en Alien van Akker wisten respectievelijk het zilver en brons mee naar huis te nemen in de pittige categorie 11-12 jaar op A-niveau.

De jongste individuele danser Lucie de Jong (8 jaar) uit Noardburgum mocht de derde prijs mee naar huis nemen op B-niveau. De zus van Lucie, Karlijn de Jong, mag zichzelf de rest van het jaar Fries Kampioen noemen. Sytske de Jong, de oudste thuis, een derde prijs mee naar huis genomen.

Mirthe van der Wal uit Burgum mocht het brons mee naar huis nemen op A-niveau (13-14 jaar). Ook uit Burgum deed Anne Wieke Bijker mee in de 18+ A-niveau categorie en won een zilveren medaille.

Ook de groepen van GVV streden voor de titels. De jongste groep (6-9 jaar) behaalde op D-niveau een derde prijs. In de leeftijdscategorie 13-16 jaar wist de jazzgroep van GVV de titel Fries kampioen binnen te halen.