BLØF hoofdact jubileumjaar Admiraliteitsdagen

DOKKUM - BLØF staat zaterdag 5 september op het hoofdpodium van de Admiraliteitsdagen. Het is de eerste band in de line-up van het vierdaagse maritieme festival die bekend wordt gemaakt.

Het is tegelijk de grootste band in het bestaan van de Admiraliteitsdagen die het podium betreedt.

Met de boeking van BLØF gaat een lang gekoesterde wens van de organisatie van de Admiraliteitsdagen in vervulling. BLØF is één van Nederlands meest succesvolle bands. Ze braken door met de single Liefs uit Londen en scoorden sindsdien talloze hits. Met Zoutelande, de hit van BLØF en zangeres Geike Arnaert, kreeg de band bekendheid in België.

Sinds hun oprichting in 1992 bracht BLØF 12 studio-albums uit en sleepte diverse muziekprijzen in de wacht. Het meest recente album AAN dateert uit 2017. BLØF is de meest gedraaide artiest op de Nederlandse radio in de periode 2010-2019.

De tiende editie van de Admiraliteitsdagen vinden plaats op 3, 4, 5 en 6 september. Onlangs werd bekend dat Dokkum en week voorafgaande aan en in samenwerking met de Admiraliteitsdagen de start van de BinckBank Tour verzorgt, de meerdaagse UCI WorldTour wielerwedstrijd van Nederland en België.