Basisscholenkampioenschap tafeltennis in Kollum

KOLLUM - Afgelopen zaterdag werd het basisscholenkampioenschap tafeltennis in Kollum gespeeld.

De Kollumer tafeltennisvereniging Nordic organiseerde het jaarlijkse scholentoernooi in sportzaal Baensein. Leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de Kollumer basisscholen konden hieraan deelnemen.

Van alle 3 basisscholen waren kinderen gekomen om de eer van hun school hoog te houden. Ze speelden dan ook om de winst, maar wel op een sportieve manier. Ouders en opa’s en oma’s kwamen kijken om prestaties van hun kinderen te volgen. Zo was het gezellig druk in de sportzaal. Tijdens het toernooi werden de kinderen getrakteerd op drinken en wat lekkers.

Aan het einde van het toernooi maakte de voorzitter van de tafeltennisvereniging de uitslag van het toernooi bekend. Dit na een applaus voor iedereen die meegewerkt had aan de organisatie van het toernooi. De winnaar van het basisscholenkampioenschap tafeltennis 2020 in Kollum was de prins Bernhardschool. De tweede en derde plaats waren achtereenvolgens voor de koningin Julianaschool en de prof. Casimirschool.

De kinderen hebben allemaal goed hun best gedaan en een fijne middag gehad. De tafeltennisvereniging hoopt binnenkort een aantal van hen vaker in sportzaal Baensein te zien om te komen tafeltennissen.

Foto’s Sijmen Zandberg