Jongeren Krite-theater Buitenpost de vloer op met Renée

BUITENPOST - De Jeugd van de Krite Bûtenpost presenteert op de zaterdagavonden 25 januari en 1 februari vanaf 20.00 uur in The Point, samen met twee volwassen spelers, het verhaal van Renée.

Op basis van improvisatie hebben de acht acteurs een voorstelling gemaakt, bestaande uit 16 scènes, waarin Renée probeert wensen en verlangens te realiseren met daarbij eigenlijk maar één ‘vijand’: Tijd. Renée heeft helaas door omstandigheden niet veel tijd en er is nog zoveel te doen.

Ouder worden van een kind, op berenjacht gaan en er ook nog ééntje vangen, de wereld opruimen en verbeteren, rijk worden en rijden in een Jaguar XJ220, een leven redden, een wereldreis maken, spannende sex hebben, het bedrijf van zijn ouders overnemen... Maar heeft Renée eigenlijk wel tijd genoeg voor al deze wensen? In deze voorstelling wordt één ding duidelijk: De tijd zal het leren.

Vanuit de improvisaties zijn zestien scénes ontstaan en daar hebben Nienke ten Hoven en Dette Hiemstra een uitdagend script geschreven. In het spel worden ze bijgestaan door Johan Moes, Dagmar Kingma, Karst Veninga, Renze Welving, Dictus Benedictus en Wiesje Kloosterman. De regy is in handen van Henk Roskammer.

Kaartverkoop alleen aan de zaal.