Haersmahiem en ‘t Suyderhuys herdenken overleden cliënten

Surhuisterveen/Buitenpost - Woonzorgcentra Haersmahiem in Buitenpost en ’t Suyderhuys in Surhuisterveen houden binnenkort een herdenkingsbijeenkomst voor overleden bewoners/cliënten.

In Haersmahiem is de bijeenkomst op zondagmiddag 26 januari en in ’t Suyderhuys op zondagmiddag 2 februari 2020, beide keren vanaf 15.00 uur. Tijdens de bijeenkomsten wordt stil gestaan bij bewoners en cliënten van de tehuizen die in 2019 zijn overleden. Er is een korte overdenking, er worden kaarsen aangestoken en de namen worden opgenoemd.

Afsluiten

,,Uit eerdere herdenkingsbijeenkomsten blijkt dat medewerkers, bewoners en familieleden een grote behoefte hebben om gezamenlijk stil te staan bij de overleden bewoners’’, zegt Aafke Kamminga, regiomanager Achtkarspelen van thuiszorgorganisatie De Friese Wouden.

De Herdenkingsbijeenkomst is een korte, eenvoudige samenkomst, waar naast medewerkers en bewoners ook familieleden van de overledenen aanwezig kunnen zijn. Kamminga: ,,Familieleden krijgen de mogelijkheid om zelf een bijdrage te leveren aan deze bijeenkomst in de vorm van een persoonlijk woord of een gedicht. We hopen dat deze bijeenkomst eraan bijdraagt dat mensen een moeilijke periode kunnen afsluiten.’’