Mijlpalen voor Koninklijke Damstra Installatietechniek uit Driezum

Koninklijke Damstra Installatietechniek uit Driezum staat woensdag stil bij drie mijlpalen: het 110-jarig bestaan van het bedrijf, de presentatie van een jubileumboek en de onthulling van de gerestaureerde 'wein'.

Damstra Installatietechniek is een Fries familiebedrijf dat vanaf de oprichting in 1910 handig wist in te spelen op de ontwikkelingen in de markt en de maatschappij. Het resulteerde in de evolutie van wagenmakerij tot gerenommeerde marktspeler in de installatiebranche.

De laatste 'wein' rolde in 1954 van Sietse van der Wiel zijn werkbank. Afgelopen jaar is deze wagen met gevoel voor detail en vakmanschap gerestaureerd door kleinzoon Thymen Damstra (70). De wagen wordt woensdag onthuld aan een select gezelschap van familie en personeel.

In het jubileumboek Van wagenmaker tot installatietechniek is de boeiende geschiedenis van het Driezumer bedrijf vastgelegd. Dit boek is geschreven door Henk Dilling, die bij het werk geholpen werd door ontwerper Ronus Huizinga.

Het boek geeft een menselijk beeld van de lange historie van de onderneming. Er is uitgebreide aandacht voor hoe de eerste mensen hun werk deden en voor wat de werknemers vandaag de dag doen. Thymen Damstra en Anne Damstra-van der Wiel krijgen het eerste exemplaar van het boek woensdag uit handen van Teake Damstra, commercieel directeur van Koninklijke Damstra Installatietechniek.