Mega Vrije Piraten Winter Festival in mega-feesttent Quatrebras

NOARDBURGUM - De mega-feesttent in Noardburgum was zaterdagavond met bijna vijfduizend mensen stijf uitverkocht voor het Mega Vrije Piraten Festival 2019.

De artiestenavond behorende bij de traditionele eindejaarsuitzending van deze groep radiomakers werd vanwege het twintigjarig jubileum gehouden in een unieke tent voor de regio Noordoost Fryslân. ‘Extra comfort, meer sfeer en betere faciliteiten voor licht en geluid en logistiek’, aldus de organiserende Vrije Piraten.

Het publiek zag een prachtige show gepresenteerd door DJ Marcel de Vries. De muziek tijdens het Mega Vrije Piraten Festival kwam van o.a. Bertus Sipma, Turbo M, De Doelleazen, Lytse Hille, Harten 10, The Classics, Pater Moeskroen, Ancora, Jannes en als afsluiter Wolter Kroes. ’Genieten, wat een gezelligheid’, aldus vele bezoekers.

Tot en met oudjaarsdag kan in Noordoost Fryslân via de steun frequentie van Streekomroep RTV NOF worden geluisterd naar de Vrije Piraten (die vanuit een studio in Kollumerzwaag haar uitzendingen doet). FM 105.8 & 107.3. Streekomroep RTV NOF verzorgde tijdens het festival in de tent in Quatrebras de videoregistratie op de schermen in de feesttent. Tijdens de eindejaarsprogrammering (kerst & oud & nieuw) zijn hoogtepunten van de optredens te bekijken via het tv-kanaal van RTV NOF (Kabelnoord kanaal 20 of www.rtvnof.nl).

De komende tijd vinden er nog diverse activiteiten plaats georganiseerd door de Vrije Piraten. Zoals onder andere een darttoernooi, pubkwis, vinylcompetitie, vossenjacht en Zoek de Schat. En op Oudjaarsdag een spectaculaire vuurwerkshow in Kollumerzwaag.