Geslaagd unihockey toernooi Kollum

Kollum - Donderdag 12 december is klas 3 D&P van het Lauwers College bezig geweest met het organiseren van het unihockey toernooi.

Deze editie is er voor de onderbouw (klas 1 en 2) voor het eerst een samenwerking met het Piter Jelles. De leerlingen hebben een plan van aanpak, posters, uitnodigingsbrieven, draaiboeken, wedstrijdschema’s, teamindelingen gemaakt en hebben zich de spelregels eigen gemaakt. Ook moest er contact worden gehouden met betrokkenen. Onder andere met sporthalbeheerders, docenten, leerlingen, kantinebeheerder, etc.

De eerste klas leerlingen zijn in gemixte poules van start gegaan en twee uur later is de winnaar bekend gemaakt (zie foto). Het was erg mooi om te zien met hoeveel fanatisme er gespeeld werd. Zonder dat dit de scheidsrechters veel extra werk op leverde. Er werd namelijk fair gespeeld en ook goed samen gespeeld! De leerlingen van klas 2 idem dito, ook deze leerlingen krijgen een groot compliment voor hun inzet. Zij starten om 10:45 uur met het toernooi en daar werd de winnaar rond 12:30 uur bekend gemaakt.

De voorbereiding en de organisatie op de dag zelf waren erg leerzaam. Na het toernooi is met de leerlingen besproken wat goed ging of beter kan. Al met al hebben de leerlingen van klas 3 SD&P in samenwerking met E. Drenth (docent LO en D&P klas 4 Lauwers College) en H. Saakstra (docent LO Piter Jelle) laten zien dat ze de sportdag prima onder controle hadden.

© Verslag: Dennis de Bruin