Gehandicaptenzwemmers helpen Zwarte Piet

Buitenpost - Dinsdagavond was er een verrassing voor de deelnemers van het gehandicaptenzwemmen in zwembad de Kûpe te Buitenpost.

Zwarte Piet kwam langs, maar had wel een vraag aan de jeugd. Of ze Zwarte Piet wilden helpen om pakjes in de schoorsteen te gooien. Ze moesten dan wel een heel traject afleggen, lopen over een lange mat, die in het zwembad lag met een pakje in de hand. Dan bij de hoge glijbaan nog steeds met het pakje in de hand naar beneden en dan uiteindelijk het pakje in de schoorsteen gooien. Na een half uur was de les afgelopen, maar Zwarte Piet had voor iedereen nog een cadeautje in de zak. De vrijwilligers drinken na afloop van de les altijd een kopje koffie of thee aan de rand van het zwembad.

De Stichting Revalidatie en Recreatie Zwemmen in Achtkarspelen en omgeving organiseert het gehandicaptenzwemmen al 43 jaar. Iedere dinsdagavond een half uur bewegen in extra verwarmd water. Dit revalidatie of recreatief zwemmen is voor zowel kinderen als volwassenen en vindt plaats onder begeleiding van een zweminstructrice, een fysiotherapeute en vrijwilligers in zwembad de Kûpe. Er is een tillift aanwezig, zodat men eventueel vanuit een rolstoel in het water getild kan worden.

De deelnemers kunnen zelfs een zwemdiploma halen. Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers en vrijwilligers. Informatie via J. Wolthuizen, 0511-541739 of G. van Oosten, tel 0511-542893.

Foto’s Jantsje Wiersma