Twee Tilsters aangehouden voor hennepteelt en witwassen

KOOTSTERTILLE - De politie heeft maandag drie verdachten aangehouden voor hennepteelt, diefstal van stroom en witwassen.

Het gaat om twee mannen van 54 jaar en 32 jaar uit Kootstertille en een 31-jarige man uit Sneek. Bij de aanhouding is onder andere beslag gelegd op twee woningen, een boot, een motor, een scooter, banktegoeden en een grote hoeveelheid contant geld.

De aanhouding is het resultaat van vervolgonderzoek nadat de politie in juni 2019 invallen deed in panden in Leeuwarden, de haven van Terherne en een loods in Harkema. Daar werd onder andere professionele hennepkwekerij aangetroffen met ruim drieduizend planten. De politie heeft berekend dat er met de kwekerij minimaal 700.000 euro wederrechtelijk is verdiend.

De woningen van de verdachten en een horecagelegenheid aan de Noordkade in Drachten zijn doorzocht op aanvullend bewijs. Daarbij zijn een kilo gedroogde hennep en spullen aangetroffen die bestemd zijn voor bedrijfsmatige hennepteelt. Het onderzoek is nog gaande en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus de politie.

Foto’s: Politie Noordoost-Fryslân