Nog nooit vertoond: 10 keer een 10 voor bonbons Van der Bijl

Kollum - Bakkerij A.J. van der Bijl is dit jaar bij de BakkersVakWedstrijden flink in de prijzen gevallen. Een echte uitschieter dit jaar zijn de bonbons van Bakkerij A.J. van der Bijl. De bonbons hebben 10 keer een 10 gehaald, dat is nog nooit vertoond tijdens de BakkersVakWedstrijden.

Er moesten twee verschillende soorten bonbons ingeleverd worden. De ene bonbon is gemaakt van een dun laagje pure chocolade met een vulling van yuzu en mango met een krokantje erin. De andere bonbon is ook gemaakt van een dun laagje pure chocolade met een vulling van 5 spices en limoen. De bonbons werden op 10 punten gekeurd, onder andere op de glans van de chocolade, structuur, vulling, smaak en originaliteit. Op alle 10 punten heeft Bakkerij A.J. van der Bijl 10 punten gehaald. Volgens chocolatiers Anika en Hanneke is de combinatie tussen het zuurtje, frisje, krokantje en de perfecte dikte van de pure chocolade het geheim dat er voor gezorgd heeft dat ze Callebaut chocolade trofee hebben gewonnen.

Eerste prijs

Daarnaast heeft de bakkerij ook meegedaan met de categorie Sierstuk. Het thema voor dit jaar was bruiloft. Het sierstuk mocht gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestond. Anika en Hanneke hebben een sierstuk van chocolade gemaakt wat 100% eetbaar is. Met het behalen van de eerste prijs hebben ze met lof de sierstuk trofee binnen gesleept. Het banketbakkersteam is tweede geworden in de Banketbakkers TopVijf. Hiervoor moesten ze een candybar, een themataartje Kerst en een chocoladecake inleveren.

Goud

Een eerste prijs hebben de bakkers behaald op de caketulband en de chocolade caketulband. De caketulband is hiermee al twee keer in de prijzen is gevallen. De bakkerij heeft namelijk naast deze eerste prijs tijdens de BakkersVakWedstrijden, de caketulband ook laten keuren bij het Nederland Bakkerij Centrum en die heeft de caketulband bekroond met goud. Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. Daarnaast heeft het team een derde prijs gehaald om het themataartje Kerst, desem stokbrood, notenkoek en gevulde koeken.<eindpunt>