COOP Buitenpost en klanten zamelen geld in voor Voedselbank Achtkarspelen

BUITENPOST - In oktober is in de COOP Supermarkt in Buitenpost een statiegeldactie gestart die ten goede komt aan Voedselbank Achtkarspelen.

Elke klant die lege flessen bij deze COOP supermarkt inlevert kan er voor kiezen om het bedrag, door middel van de doneerknop op de flessenautomaat, te schenken aan de Voedselbank in Achtkarspelen. U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Hoe vaker, hoe beter.

Samen maak je het verschil. COOP Buitenpost staat dicht bij haar klanten en is daardoor betrokken bij hun leefomgeving. Daarom organiseert deze COOP ieder jaar vier statiegeldacties voor goede doelen uit hun omgeving.

De Voedselbank Achtkarspelen voorziet elke week ongeveer 50 mensen/gezinnen in de gemeente Achtkarspelen van een voedselpakket. Dit pakket wordt o.a. gevuld met levensmiddelen, groenten, fruit, brood en vlees. Deze producten worden wekelijks opgehaald door de Voedselbank bij een aantal supermarkten, warenhuis en bakkers in de gemeente Achtkarspelen. Daarnaast worden er nog producten geleverd vanuit het distributiecentrum van Voedselbank Nederland. De doelstelling van de Voedselbank is om voedselverspilling tegen te gaan en deze overtollige goederen terecht te laten komen bij mensen en gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Dit alles gebeurt volledig met de inzet van vrijwilligers.

De statiegeldactie bij COOP Supermarkt in Buitenpost duurt nog tot en met 31 december 2019. Het totaalbedrag dat met deze actie wordt bereikt, wordt door COOP SUPERMARKTEN NEDERLAND nog een keer verdubbeld en geschonken aan de Voedselbank Achtkarspelen, die op deze manier hun kosten kan dekken. Deze statiegeldactie wordt van harte aanbevolen.

Wilt u de Voedselbank Achtkarspelen ook ondersteunen (op welke manier dan ook), neemt dan contact op met www.voedselbankachtkarspelen.nl of bel 06-45353549 voor informatie. Direct doneren kan ook op IBAN: NL97RABO 0149480644.