Dorpshuis Feanwâlden kan in alternatief plan terecht in nieuwbouw van scholen

Coalitiepartijen in Dantumadiel komen samen met de SGP met een nieuw plan voor het dorpshuis van Feanwâlden. Bij eventuele nieuwbouw van scholen moet er plek komen voor verschillende verenigingen, maatschappelijke organisaties en kerken.

In de raadsvergadering van maandag en dinsdag werd bekendgemaakt dat er definitief geen geld kwam voor het dorpshuis. De plannen om een multifunctioneel centrum (MFC) op te zetten kunnen daarom niet doorgaan.

Lees ook | Definitief geen gemeentegeld voor dorpshuis Feanwâlden

Ayje Sikma, raadslid van Sociaal Links, zegt dat er geen andere optie voor het MFC mogelijk is zonder de financiële positie van de gemeente te verslechteren.

Nieuw plan

Het nieuwe plan, waarvoor de coalitiepartijen en de SGP een motie bij het College van B en W indienden, moet rekening houden met de huisvesting van verenigingen, kerken en scholen.

Bij de eventuele nieuwbouw van de scholen in Feanwâlden is er volgens de partijen een kans om ruimte voor verschillende verenigingen aan te bieden. Zo worden de scholen multifunctioneel ingericht. De motie is met meerderheid van stemmen aangenomen en de verantwoordelijke wethouder Wiersma wil op korte termijn starten met de plannen.

Lees ook | Feanwâlden in actie bij het gemeentehuis om mfc