Opening buiten fitnesspark Fitkampe Kollumerzwaag e.o.

Kollumerzwaag - In Kollumrzwaag is vrijdag het eerste buitenfitnesspark van Noardeast-Fryslân geopend. Het park is een initiatief van Sportief Kollumerzwaag en Veenklooster en kreeg de naam De Fitkampe.

De feestelijkheden kenden een zwart randje; vorige week overleed de voorzitter van het dorpshuis, Henk Hiemstra. Andere activiteiten in het dorp waarom om die reden het afgelopen weekend afgelast.

Samen met sterkste man Wout Zijlstra opende wethouder Pytsje de Graaf het buitensportpark. Zijlstra demonstreerde met 200 kilo zware boomstammen aan de jeugd en overige publiek wat je allemaal kunt bereiken als je flink gaat trainen en weet door te zetten. Wethouder Pytsje de Graaf vond het heel bijzonder dat de inwoners gezamenlijk de schouders er onder weten te zetten om deze aanwinst van de grond te tillen. Pytsje de Graaf haalde hierbij Klasina Kooistra als bedenker van de naam van het park naar voren. Klasina vertelde dat de naam is afgeleid van de naam Saadkampe van de sporthal. De toestellen van De Fitkampe liggen in de luwte achter de sporthal.

Jongeren van sportvereniging SVK demonstreerden nog gebruik van de toestellen. Elk toestel is voorzien van een eigen QR-code waarmee met een app oefeningen uitgelegd kunnen worden. Ook is er de komende maanden professionele begeleiding aanwezig. Mensen kunnen zich aanmelden voor deze kosteloze begeleiding voor groepen inwoners via de e-mail op: pb@kollumerzwaag.nl

Foto’s Jantsje Wiersma