Opening Kinderopvang Thuishuis de Bernebeam

Kollumerzwaag - Zaterdag vond de officiële opening plaats van Thuishuis de Bernebeam in de Trije Doapren in Kollumerzwaag.

Hiltsje Bijlsma, eigenaresse van de Kinderopvang, vertelde over het ontstaan en haar plannen met de Kinderopvang. Vervolgens hielpen de kinderen haar met het planten van een vier jaar oude boom, de Bernebeam.

Na een flinke verbouwing van de achterste zaal in De Trije Doarpen opende Thuishuis de Bernebeam haar deuren voor het eerst op 25 juni en sindsdien is het aantal kinderen verdubbeld.

Een verdubbeling betekent dat Hiltsje dit niet meer alleen kan doen. Vrijwilligster Ina is aangenomen als personeelslid en na de vakantie is ook Neelie het team komen versterken. Thea en Merel zijn vrijwilligsters.

Natuur

Hiltsje vindt het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met de natuur. ,,We zitten met zijn allen al zoveel binnen terwijl er buiten zoveel moois is, Kinderen mogen hier elke dag lekker buiten spelen en ontdekken, ook bij slecht weer.” Ze mogen “vies” worden. Ze mogen meehelpen met het kweken van groentes en fruit in de moestuin en komen ook in aanraking met dieren. Hond Fenna is bijna elke dag mee naar de kinderopvang, zodat kinderen leren hoe ze met een hond om kunnen gaan. En in de toekomst zullen er nog meer dieren op de opvang komen.

Foto’s Jantsje Wiersma