Buitenfitnesspark in Kollumerzwaag: nieuwe ontmoetingsplek voor sportliefhebbers

Voormalig Sterkste man Wout Zijlstra en wethouder Pytsje de Graaf van Noardeast-Fryslân onthullen vrijdag 11 oktober een nieuw buitenfitnesspark in Kollumerzwaag. De naam wordt dan ook bekendgemaakt.

Achter sporthal De Saedkampe wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een park met maar liefst elf (roestvrijstalen) buitenfitnesstoestellen.

De dorpen Kollumerzwaag en Veenklooster zijn geruime tijd bezig geweest daar met hulp van andere partijen een aantrekkelijke sportieve voorziening te realiseren. De toestellen zijn voor jong en oud, geoefende en ongeoefende gebruikers.

Door de gekozen locatie naast basisschool De Stapstien hopen de dorpen hiermee tevens een ontmoetingsplek gecreëerd te hebben voor iedereen die samen in beweging wil komen.

Kollumerzwaag en Veenklooster

Het park is tot stand gekomen dankzij de inzet van verschillende partijen uit Kollumerzwaag en Veenklooster die zich daarvoor verenigd hebben onder de naam Open Dorp.

Het is bekostigd met bijdragen uit onder andere het Iepen Mienskipsfûns, gemeente Noardeast-Fryslân, Verenigd Plaatselijk Belang Kollumerzwaag-Veenklooster en de Ondernemersvereniging Kollumerzwaag.

QR-code

Elk toestel is voorzien van een eigen QR-code waarmee men, met behulp van een app op de smartphone, kan zien welke oefeningen ermee uitgevoerd kunnen worden.