Bezoek commissaris Brok aan Noardeast-Fryslân

Dokkum - Commissaris der Koning Arno Brok blikt tevreden terug op zijn ambtsbezoek van vandaag aan de gemeente Noardeast-Fryslân. Om klokslag 9 uur werd hij op het stadhuis in Dokkum ontvangen door burgemeester Hayo Apotheker.

Eerst stond er een gesprek gepland met het college van burgemeester en wethouders. Vervolgens ging het gezelschap op bezoek bij de Raad van Kerken in Dokkum in de Grote Kerk.

Vervolgens ging de reis naar Nes, naar de Theaterkerk van Anke Bijlsma en Gerrit Breteler. De kerk vormt het hart van het dorp en zorgt voor dynamiek op cultureel, sociaal en economisch vlak in Noord Oost Friesland. De commissaris woonde een repetitie bij van de voorstelling “De man fan dyn libben” en had een gesprek met de acteurs Jan Arendz, Marijke Geertsma en technicus Wouter van der Wal.

Zeepfabryk Suver te Ee

Het gezelschap bracht hierna een bezoek aan de zussen Sita en Johanna Veenstra in Ee. Zij maken met de hand biologische zepen in kleine oplage in hun Zeepfabryk Suver. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van plantaardige oliën en natuurlijke toevoegingen. Behalve via de eigen webshop, zijn er in Friesland inmiddels 9 verkooppunten die de zeepjes uit Ee verkopen. Een gedeelte van de winst wordt gedoneerd aan goede doelen.

Het bezoek werd afgesloten in Oudwoude, waar werd geluncht met de fractievoorzitters.

Foto’s: Nanne Nicolai