Open dagen bij bezoektuin De Teeroas in Harkema

HARKEMA - Aan de Mellereed 2 in Harkema kunnen mensen zaterdag 24 augustus van 11.00 tot 17.00 uur een landschapstuin van 5000 vierkante meter bezoeken.

De tuin in de Fryske Wâlden doet mee aan het programma van het Brommels festijn. In het naastgelegen boerenland kan gratis bramen geplukt worden. De tuin ligt rondom het huis, waarvan het grootste deel achter het huis is te vinden. Hier is een grote natuurvijver aangelegd.

Aan de zuidoostkant van het huis is een groot terras met borders met vaste planten en uitzicht over de vijver. Rondom de vijver ligt een gazon met beplanting, waaronder rododendrons en hortensia’s. Beuken- en taxushagen zorgen voor structuur en beschutting van de tuin. De familie Borger is dagelijks te vinden in de tuin. Naast de natuurlijke vijver is er ook nog een verhoogde vijver met waterlelies en een ‘hooikiep’ waar het heerlijk uitrusten is en genieten van de fraaie borders.

Naast het tuinieren is bloemschikken ook een hobby van de tuinvrouw en tijdens het Brommelsfestijn worden dan ook enkele fraaie florale schikkingen tentoongesteld. Het is ook mogelijk om workshops te volgen. Buiten dit weekend is de tuin op afspraak te bezoeken. Zie voor meer info:www.deteeroas.wix.com.