Anouska Koster opnieuw de sterkste in Surhuisterveen

Surhuisterveen - Voor de tweede keer in successie lukte het Anouska Koster de dameskoers op haar naam te schrijven.

Vorig jaar reageerde de Westereense dolblij omdat ze voor de eerste keer Surhuisterveen op haar naam schreef. Ditmaal was de vreugde nauwelijks minder. In juni viel ze zwaar in de OVO Energy Women’s Tour, met als gevolg een vervelende armblessure. ,,Het was een lastige periode. Maar het is heel mooi dat je zo terug kunt komen”, vertelt Anouska met een brede glimlach. ,,En dan ook nog in mijn eigen achtertuin.’’

Vanaf de eerste ronde was Anouska Koster bij de les. Na een korte poging van Loes Adegeest ontsnapte Roxanne Knetemann. ,,Toen dacht ik, daar moet ik achteraan. Rox is net een brommer.” Danique Braam dacht hetzelfde en sprong mee met Koster. Toen even later de drie samen waren werd duidelijk dat hier voor het peloton geen eer meer viel te behalen. Tenminste wat betreft het podium.

Geleidelijk werd de voorsprong uitgebouwd naar een kleine minuut en inmiddels was het peloton in twee delen uiteengevallen. Twee ronden voor het einde plaatste Koster een demarrage die haar de overwinning opleverde. Danique Braam werd knap tweede voor Roxanne Knetemann. ,,Wij werkten in de kopgroep goed samen en dan is het mooi dat je standhoudt’’, zo analyseerde Anouska de wedstrijd.

Twijfel

,,Eigenlijk twijfelde ik wel een beetje wat te doen: een demarrage plaatsen of het laten aankomen op een sprint. Van Roxanne had ik eigenlijk eerder al een demarrage verwacht’’, vervolgt de voormalig Nederlands kampioene op de weg. ,,Mooi dat je dan een gaatje slaat en het dan ook nog lukt.’’ Het is onzeker waar Koster volgend seizoen rijdt. Haar huidige ploeg houdt er na dit seizoen mee op.

Uitslag dames:

1 Anouska Koster

2 Danique Braam

3 Roxanne Knetemann

4 Femke Markus

5 Julia Soek

6 Nicole Steigenga

7 Melanie Hessling

8 Marit Cent

9 Janieke Kalsbeek

10 Melissa Wijfje