Rijbewijskeuringen voor senioren in Buitenpost

BUITENPOST - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 20 juli, 3 en 24 augustus en vervolgens twee keer per maand in het Woonzorgcentrum Haersmahiem.

Pashouders van pluZ, het servicepakket van de KwadrantGroep, kunnen contact opnemen met pluZ, telefoon: 088-5121000. Alle anderen kunnen bellen naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl. Pashouders van pluZ en/of CNV/FNV/ouderenbonden krijgen 10 euro korting. Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Wie in aanmerking komt voor de keuring moet eerst een Gezondheidsverklaring gekocht kopen. Dat kan bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). Na beantwoording van de vragen kan de Gezondheidsverklaring naar het CBR worden gestuurd. Het kan een aantal weken duren voordat de papieren die de arts moet invullen verzonden worden door het CBR (per post of via de mail).

De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring. De keuring is ook voor inwoners uit omliggende gemeenten.