Stapstien speelt musical ‘Bende op de camping!

Kollumerzwaag - Groep 8 van de Stapstien uit Kollumerzwaag speelde dinsdagavond de afscheidsmusical ‘Bende op de camping!’

De musical gaat over een oude camping. Govert, een eigenzinnige bejaarde campingbaas, heeft wegens geldgebrek zijn camping verkocht aan louche zakenman Jack de Spijker. Jack heeft beloofd om samen met Govert de oude gezellige camping weer tot een succes te maken. Het loopt echter allemaal anders!

De inkt van het koopcontract is nog niet droog of Jack schuift met z’n bulldozer de halve camping plat. Er moet een duur, luxe vakantieresort komen, met bungalows, palmbomen en een subtropisch zwemparadijs, vinden Jack en zijn sluwe vriendin Roos. Govert en zijn kleindochter Amber krijgen precies één dag om hun spulletjes bij elkaar te rapen en te vertrekken.

Maar dan staan er onverwacht vakantiegasten aan de poort van de camping. De ene helft van de gasten verwacht een gezellige oude camping en de andere helft een luxe vakantiepark. De chaos is compleet! Als klap op de vuurpijl landen onverwacht Vikingen Sven Hamer en Epke Zonderhand met hun schip op het nabijgelegen strandje. En ze hebben niet veel goeds in de zin…

Gaat het Amber en Govert lukken om de camping ondanks alle tegenslagen tot een nieuw succes te maken? Of krijgen de gemene Jack en Roos hun zin? En wie staat er op om de Vikingen het hoofd te bieden?

Na afloop werd er afscheid genomen van de kinderen. Na de vakantie vliegen ze allemaal uit naar het voortgezet onderwijs. Elk naar zijn of haar eigen school. Met in hun rugzak in elk geval de herinnering aan deze prachtige musical.

Foto’s Sake Beerstra