Tsjerkepaad opent dit jaar in Anjum

Tsjerkepaad opent dit jaar op zaterdag 29 juni in de Michaëlkerk in Anjum. Het thema van deze zestiende editie is 'Kerk en Kunst'.

Honderden kerken in Friesland openen de komende maanden hun deuren voor het publiek. De organisatie verwacht opnieuw tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

,,Het is een zegen geweest dat in de protestantse kerken, die in het begin zo sober mogelijk moesten worden ingericht, de liturgische kleuren zijn teruggekomen. Graag nodigen we de kerken die meedoen aan Tsjerkepaad uit, om zich te laten inspireren door het thema ´kerk en kunst´. Door te laten zien wat er al is en daar volop ruimte voor te geven of door het tonen van kunst van buiten, gemaakt door mensen uit de eigen woonplaats, of door kunstenaars van elders’’, aldus voorzitter ds. Gerrit Groeneveld.

Tsjerkepaad begon in 2004 op initiatief van de Raad van Kerken Friesland met het openstellen van 25 kerken. Anno 2019 zijn meer dan 250 kerken open en bezoeken tienduizenden mensen op zaterdagmiddag de open kerken.

Deze editie duurt tot 21 september. Dan is in de Sint Vituskerk in Blauwhuis de afsluiting.