Wethouder de Vries bijt spits af bij Fitwandeltest Kollumerzwaag

Kollumerzwaag - Vrijdagmiddag 14 juni vond in Kollumerzwaag de Fitwandeltest plaats, georganiseerd door Reina Hes van Stichting het Bolwerk. Wethouder Jouke Douwe de Vries was de eerste deze middag, die de spits mocht afbijten. Naast de wandeltest, 5 rondjes om het voetbalveld van Friese Boys lopen, kregen de deelnemers een bloedsuiker- en cholesterol meting. Samen met de 2 km die men wandelt, geeft dit een indicatie van de fitheid van de deelnemers. Na afloop van de test krijgt men een beweegadvies mee.

In het kader van gezonde leefstijl en bewegen organiseert Stichting Welzijn Het Bolwerk deze testdagen, de gemeenten Dantumadiel en Noardeast Fryslan ondersteunen dit financieel.Ook in Dokkum vond afgelopen week de Fitwandeltest plaats en komende maandag in Damwâld. Daar zal wethouder Gerben Wiersma aan de test meedoen. De beide wethouders doen mee met de wandeltest, omdat zij het belang van een gezonde lifestijl willen uitdragen.

Naast de vrijwilligsters van stichting het Bolwerk werken andere organisaties mee aan de Fitwandeltesten, namelijk Thuiszorg Het Friese Land, Dieetstyle Marijke Tuinhof, Fysiotherapie praktijk Kollumerzwaag en twee huisartsen.