Carla de Bruine in openingsweekend theater De Colle

KOLLUM – Vooruitlopend op de officiële opening van Campus Kollum heeft het bestuur van het nieuwe De Colle dinsdag er het Theaterprogramma 2019-2020 in ontvangst genomen. Het dorpshuis zal er officieel begin oktober de poorten openen in een paarsgetinte omgeving die ook het boekje siert.

Het openingsweekend voor Campus Kollum zal voor wat de nieuwe theaterzaal betreft, worden ingeluid door topband Exposure met ‘onze eigen Kollumse’ Carla de Bruine als leadzangeres. De entree hiervoor op zaterdagavond 12 oktober zal voor iedereen gratis zijn.

De eerste (betaalde) kindervoorstelling vanaf de leeftijd van twee jaar is een week later. Bij het theatergezelschap Meneer Monster staat de vraag centraal wie er op de kop van de kleine mol heeft gepoept. Bij de volgende – Tjerk wordt een Berk – geldt een leeftijdsgrens vanaf zeven jaar. Zingen en swingen is op 22 november het credo rond een voorstelling van The Fortunate Sons CCR 50 jaar na Woodstock. Op de kop af vijftig jaar geleden steeg Creedence Clearwater Revival (CCR) naar ongekende hoogte. Voor de jongeren zal The bountyhufters ft. Johannes Rypma met een optreden op 18 januari meer aanspreken. De cabaretliefhebbers kunnen er op 22 februari aan hun trekken komen met ‘Niet Schieten! – 25 jaar Lust en Leed’ met het komische trio Maarten, Arend en Erik. De lijnen van alle leeftijden komen weer bij elkaar in de famileshow ‘Alive and Kicking’ van Hans en zijn zoon Steven Kazan op 28 maart. Als afsluiter van het seizoen is er Frysk cabaret op 18 april met bij het Hymphamp theater bekende namen als Fokke Plantinga, Jelmer Hoekstra, Paul Siemensma en Anko Bouma.

Het keurig ogende boekje is de eerste actie waarmee de nieuwe Programmaraad naar buiten treedt. Deze raad wordt geformeerd door Jannie de Vries (voorzitter), Adelien Buruma (secretaris), Gerrit van den Poll (penningmeester), Fokke Jansma en Marco Doevendans als leden. Lammert Schotanus, die evenals Folkert Bangma, de eerste exemplaren ontving als bestuurders van nieuwe De Colle: “Dit past in een brede ontwikkeling. Er worden weer huizen gebouwd, er komen nieuwe bedrijven en er komt een Kindcentrum”.

Verspreiding

In een oplage van achtduizend exemplaren zal het eerste theaterboekje van het nieuwe De Colle binnenkort huis-aan-huis worden verspreid in de voormalige gemeente Kollumerland c.a. en in Ee, Engwierum en Buitenpost. De eerste exemplaren zijn dinsdag uitgereikt aan de dorpshuisbestuurders Folkert Bangma en Lammert Schotanus, theateradviseur Nina Hiddema en Renze de Wilde als ontwerper van het primeurboekje. Daarin wordt aan de buitenkant het nieuwe logo van De Colle alvast gehanteerd, terwijl binnenin Theo Witteveen zich presenteert als de man die met een dienblad in de hand alles in De Colle mogelijk maakt.