Donaties bezorgen zorgboerderij de Witrik “nieuwe” auto

TWIJZELERHEIDE - Twee bestuursleden en één van de daggasten van zorgboerderij De Witrik in Twijzelerheide hebben onlangs een aangepaste auto (2013) in ontvangst kunnen nemen bij Auto Hofstra in Leeuwarden.

Er was een ruime personenauto nodig met een hoge instap en voldoende been- en zitruimte, en een kofferbak waar eventueel een rollator of rolstoel in kan worden meegenomen. Om lange vervoersritten te voorkomen is er voor een personenauto i.p.v. bus gekozen.

De auto wordt nu dagelijks gebruikt voor het vervoer van de deelnemers. De deelnemers worden van en naar huis gebracht, maar de auto wordt ook tijdens de dagbesteding gebruikt voor uitjes.

De aanschaf van de bus is mogelijk gemaakt door donaties van Rabobank Fonds Coöperatief Dividend, Rabobank, Fonds de Gavere, Fundatie van den Santheuvel, Stichting Gravin van Bylandtstichting, Stichting Gezondheidszorg Spaarneland en Wiersma-Reitsma Stichting, ING helpt Nederland vooruit en Coop de Westereen, maar ook via donateurs die lege inktpatronen en statiegeldflessen inzamelen. Zij allen dragen de zorg een warm hart toe.

Daggasten en het zorgteam zijn zeer dankbaar en blij met al deze steun.