Afscheid van De Colle en Maurice Lingsma

Kollum - Pachter Maurice Lingsma en zijn gezin namen woensdag afscheid van zalencentrum De Colle. Dertien jaar was Lingsma het gezicht van De Colle.

In 2006 werd Maurice pachter van De Colle samen met zijn vrouw Muriël en hun dochters Sanne en Lara. Maurice wist in een korte tijd een goede band op te bouwen met alle gebruikers van de Colle. Hij heeft besloten niet mee te gaan als nieuwe pachter naar Campus Kollum. Hij wil de komende tijd zijn horecawerkzaamheden in kunstcafé De Dream in Dokkumer Nieuw Zijlen verder uitbreiden. Lingsma kreeg een attentie overhandigd door Piter Buruma, secretaris, en Jacob van Dijk, penningmeester van het Collebestuur.

Uiterlijk 1 september 2019 moet De Colle leeg worden overgedragen aan de gemeente Noardeast-Fryslân. Van het huidige Collebestuur maken Gerrit Barkmeijer en Lammert Schotanus inmiddels deel uit van het Campusbestuur, waarbinnen zij de belangen van de Colle behartigen.

Daarmee komt er dan een einde aan een periode van 46 jaar De Colle op deze locatie en zullen de gebouwen na de bouwvak worden afgebroken.

De dorpshuisfunctie van De Colle blijft bestaan binnen het nieuwe Campusgebouw, dat inmiddels is opgeleverd en na de zomervakantie in gebruik zal worden genomen.