Aanhoudingen na vechtpartij Dokkum

DOKKUM Naar aanleiding van de vechtpartij op de Markt in Dokkum in de nacht voorafgaand aan Koningsdag heeft de politie vijf mensen verhoord.

De politie is destijds naar de vechtpartij toegegaan. Het bleek dat er een ruzie was geweest en niemand wilde aangifte doen. Het werd de politie niet duidelijk wat er precies was gebeurd. De agenten hebben die nacht namen genoteerd van de betrokkenen. Een jongeman is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Later bleken er opnames van de vechtpartij gemaakt te zijn die werden gedeeld via het internet. Daarop was te zien dat een jongeman na de ruzie op de grond viel en vervolgens een schop tegen zijn hoofd kreeg. Daarop is de politie een onderzoek gestart en dat heeft er toe geleid dat de afgelopen dagen een 23-jarige jongeman uit Dokkum is gehoord als verdachte van de schop tegen het hoofd. Vier anderen (27 jaar Damwâld, 23 jaar gemeente Dantumadiel, 24 jaar Kollumerzwaag en 23 jaar Dokkum) hebben als verdachte van de vechtpartij een verklaring afgelegd. Allen zijn in overleg met het Openbaar Ministerie inmiddels in vrijheid gesteld.

Ondanks dat er geen aangifte is gedaan heeft de politie in overleg met het Openbaar Ministerie besloten dat ze ambtshalve gaan vervolgen. Dit houdt in dat tot vervolging kan worden overgaan zonder dat er door het slachtoffer aangifte is gedaan. Er wordt een dossier opgemaakt en dan zal Justitie beslissen hoe een en ander wordt afgehandeld.