Koningsspelen voor basisscholen Noord Oost Hoek

Warfstermolen - - De ‘Koningsspelen-commissie Noord Oost Hoek’ organiseerde vrijdag de Koningsspelen voor de 170 leerlingen van de basisscholen uit Burum, Munnekezijl en Kollumerpomp op het sportterrein van S.V. de Lauwers.

Bij SV De Lauwers staat voetbal en korfbal centraal en dat was deze ochtend goed te zien. De jongste kinderen deden spelletjes die in het teken stonden van voetbal en korfbal. De grotere kinderen speelden 4 tegen 4 voetbal en korfbal. Tevens waren er tikspelletjes en een echte touwtrekbaan. Tussen deze spelletjes door konden de kinderen zich uitleven op een springkussen en een grote hindernisbaan.

Nieuw dit jaar was het hindernisparcours wat in het teken van voetbal en korfbal stond. Ook was er een snelheidsmeter, hiermee konden ze zien hoe hard ze met de bal hadden geschoten.

Robert Zuidersma had bij groep 5 en 6 het hardste schot. Hij schoot 43 km/uur. Bij groep 7 en 8 had Martijn Zuidersma het hardste schot dit ging met een snelheid van 52 km/uur.

Ook dit jaar streden groep 5 t/m 8 in competitie verband. De winnaars van groep 5 en 6 waren Utrecht en van groep 7 en 8 AC Milan.

Na afloop werd de organisatie, Korien Boerema, Marieke van Straten en Merwin Kingma, in het zonnetje gezet door de directeur van CBS de Wegwijzer uit Kollumerpomp.