Meiden van De Saad bij De Centrale As

DAMWALD - 27 meiden van Christelijke Mavo ‘De Saad’ uit Damwâld kregen vandaag techniekles in het kader van Girlsday. Ze kregen gastles en gingen op bezoek bij De Centrale As. Het ging over hoe het is om als vrouw in de bouw te werken en waar je qua natuur en landschap rekening mee moet houden bij het aanleggen van een nieuwe weg. Medewerkers van De Centrale As en aannemer Heijmans gaven tekst en uitleg.

De dag begon op school met een gastles. De meiden mochten bedenken waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe weg aanlegt. Er werd gesproken over hoe otters de nieuwe weg veilig passeren, hopovers, het paluduct bij De Falom en wat er bij het bouwen van een fietstunnel komt kijken. Heijmans maakt in opdracht van De Centrale As de fietstunnel en fietspaden bij De Goddeloaze Singel. Een medewerkster van Heijmans vertelde over hoe het is om als vrouw op de bouw te werken. Na de gastles bezochten de meiden het natuurgebied bij De Falom en de bouwlocatie van de fietstunnel.

Girlsday

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om in samenwerking met bedrijven en scholen meisjes kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Tijdens Girlsday openen vele bèta/technische en ICT-bedrijven en onderzoeksorganisaties hun deuren voor meisjes, waar zij deelnemen aan activiteiten die speciaal voor hen worden georganiseerd.