„Vurig Verlangen” thema van Strandheem Festival

Opende

Ook dit jaar wordt rond het Hemelvaartsweekend in Opende het Strandheem Festival gehouden. De locatie is nabij camping Strandheem. Het is een festival, waarin evangelisatie centraal staat. Het festival begint op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, en duurt tot en met zondag 13 mei.

Het Strandheem Festival beleeft dit jaar haar 29e editie. Ook deze keer wordt een programma geboden, dat bol staat van activiteiten, waarbij ook aan de jeugd weer volop aan haar trekken komt. Het thema is ‘Vurig Verlangen’ en loopt als een rode draad door het festival. Over dit onderwerp zullen Jan Pool, Kees Kraayenoord, Kees van Velzen en Esther Vorsterman van Oijen spreken. Op de donderdagavond is er een jongerenavond met Hanne de Vries & band. De vrijdagavond is traditiegetouw de Johannes de Heer avond.

Het vorige jaar bezochten 7500 bezoekers het festival, meer dan ooit. Het programma is opnieuw uitgebreid. Zo zijn er nu ook de gehele donderdag- en zaterdagmiddag diverse activiteiten.

Programma-overzicht

Het programma wordt donderdag 10 mei (aanvang 10.00 uur) geopend met een tentsamenkomst. Spreker is Jan Pool met muzikale medewerking van Elise Mannah & band.

Tegelijkertijd start het kinderprogramma Willemijn de Weerd (groep 1-3), Je bent een Parel (groep 4-8). Om 12.00 uur wordt er een sport en spel parcours uitgezet met om 12.30 uur een akoestisch optreden van Lars Gerfen.

Om 13.30 uur start een bezinningswandeltocht van circa 3,5 kilometer in een prachtig natuurgebied. In verband met een maximum aantal deelnemers graag vooraf opgave via aanmelden@strandheemfestival.nl (deelname is gratis).

Van 13.30 - 14.30 uur verzorgt Elise Mannah een interactieve kindervoorstelling, terwijl er van 13.30 - 15.00 uur een workshop ‘Geloofsopvoeding’ door Willemijn de Weerd is.

Tegelijkertijd is er door Sarianne van Dalen het seminar ‘De kracht van vergeven’.

Voor tieners van 10-16 jaar is er van 13.30 - 15.00 uur een dansworkshop door Tabitha Slaets (deelname is gratis, opgave is niet nodig). Om 16.00 uur geven deze tieners een dansvoorstelling.

Om 15.00 uur verzorgt Matthijn Buwalda een akoestisch optreden met om 18.00 uur eveneens een akoestisch optreden door Vreemde Eend. Er is om 17.00 uur een ‘Eat, music en meet’ gelegenheid voor jongeren.

De avond wordt besloten met een jongerenavond met Hanne de Vries & band (aanvang 19.30 uur).

Op vrijdag 11 mei is er vanaf 18.00 uur een gezellig samenzijn met eten, muziek en kraampjes, terwijl om 19.30 uur de Johannes de Heer avond begint met de band Eleven onder leiding van André Bijleveld en mannenkoor Soli Deo Gloria uit Urk.

De zaterdag staat bol van activiteiten. Om 13.30 uur start een gezinswandeltocht (deelname is gratis, opgave niet nodig), terwijl van 13.30 - 15.00 uur de eerste sessie is van de Bakworkshop met Annemarie Pronk - winnares Heel Holland Bakt 2016 en schrijfster van het boek ‘Bakken met liefde’. Kosten voor de workshop bedragen € 20,-. Graag vooraf opgave via aanmelden@strandheemfestival.nl (er geldt een maximum aantal deelnemers).

Van 15.30 - 17.00 uur is er een Mannenseminar met Wouter de Vos en akoestische muziek.

De bakworkshop sessie 2 met Annemarie Pronk start om 15.30 uur.

Van 15.30 - 17.00 zijn er creatieve workshops; presentjes maken voor vrouwen stichting Hope for Groningen (deelname is gratis, opgave niet nodig).

Van 15.30 - 17.00 uur is er een kinderprogramma voor leerlingen van de basisschool met Dominique Rombouts (instrumenten maken, drummen, een lied leren met theaterspelletjes). In verband met een maximum aantal deelnemers graag vooraf opgave via aanmelden@strandheemfestival.nl onder vermelding van naam, leeftijd en mobiel nummer ouders (deelname is gratis). Het middagprogramma wordt afgesloten met een gezellig samenzijn met volop catering.

Om 18.30 uur volgt een akoestisch optreden met Reyer, terwijl om 20.00 uur de Worshipavond met spreker en zanger Kees Kraayenoord & Mozaiek0318 band begint.

Zondag 13 mei

Om 10.00 uur is er een tentsamenkomst met spreker Kees van Velzen. De muziek komt van Julian Goedhart & band.

Tegelijkertijd is er een kinderprogramma: Christelijk Kindertheater Onwijz (groep 1-3) en Vrolijk Theater (groep 4-8). Tussen het morgen- en middagprogramma is er weer gelegenheid elkaar te ontmoeten met muziek, kraampjes en catering.

Van 12.00 - 14.00 uur is er een inloopworkshop 'presentjes maken voor moederdag' (bloemstukje met handlettering kaartje). Kosten voor deze mini-workshop zijn € 5,-. Opgave is niet nodig met om 12.30 uur de Moederdagvoorstelling in de theatertent - 'Op en Top Vrouw'.

Om 14.30 uur is de afsluitende praise-/dankdienst met spreekster Esther Vorsterman van Oijen en muziek van InSalvation.

Donderdagmorgen en zondagmorgen is er kinderoppas aanwezig.

Tijdens het festival zijn er diverse kraampjes met een zeer gevarieerd aanbod. Deze zijn op donderdag en zondag geopend vanaf 9.00 uur. Op vrijdag zijn de kraampjes geopend vanaf 18.00 uur en op zaterdag vanaf 17.00 uur. Toegang en parkeren is het hele weekend gratis.