Zonnige Koningsspelen voor basisscholen in Noordoost-Friesland

Regio

Onder zomerse weersomstandigheden zijn afgelopen vrijdag landelijk de Koningsspelen gehouden. Ook op de basisscholen in Noordoost-Friesland.

In Warfstermolen organiseerde de ‘Koningsspelen-commissie Noord Oost Hoek’ de spelen voor de 183 leerlingen van de basisscholen uit Burum, Munnekezijl en Kollumerpomp. Om tien over negen werden de Koningsspelen, die gehouden werden op het sportterrein van S.V. de Lauwers, geopend door wethouder Boerema van de gemeente Kollumerland ca. Na een welkomstwoord opende hij de Koningsspelen 2018 door middel van een schot door het gat op het nieuw aangeschafte schietkleed.

Op cbs De Wynroas in Harkema begonnen de kinderen in de klas met een ontbijt. Daarna hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 diverse sportieve spelletjes gedaan op het plein onder begeleiding van de kinderen van groep 8. Groep 5 t/m 7 zijn naar het Hossebos geweest en hebben hier diverse activiteiten gedaan.

De bovenbouw-kinderen van De Boustien in De Westereen had ’s ochtends apenkooi in de sporthal en vanaf negen uur had de onderbouw de sponsorloop, een Urban Trial. De kinderen hebben een parcours gelopen binnen en buiten de school met diverse hindernissen. De bovenbouw deed de Wrotrun. Achter de school, rondom de wielerbaan, was er een survivalbaan uitgezet. Met planken over sloten, polsstokken, een zeephelling, strobalen, autobandenhindernis en netten.

In Kollum vierden de Prof. Casimirschool, Koningin Julianaschool en de Prins Bernhardschool Koningsfeest. De dag werd begonnen met het Koningslied. Een aantal leerlingen uit groep 8 hadden het lied Fitlala van Kinderen Voor Kinderen ingestudeerd. Gezamenlijk werd er gedanst en meegezongen.