Modernisering woningen

Noardburgum

WoonFriesland is gestart met het verbeteren van dertig huurwoningen aan de Hanegraaffweg in Noardburgum. Twintig van de dertig huizen worden zowel van binnen als van buiten aangepakt. Bij tien woningen wordt met name onderhoud aan de buitenkant gedaan. Om energie te besparen worden de vloeren op de begane grond geïsoleerd en de spouwmuren voorzien van isolatiemateriaal. De ramen krijgen glas van het type HR++ en in verschillende woningen worden kunststof kozijnen geplaatst. Op de daken komen zonnepanelen. Volgens planning zijn de werkzaamheden voor de zomervakantie klaar.

Een deel van de woningen krijgt onder andere een nieuwe badkamer en toilet, een moderne meterkast en mechanische ventilatie. Tegelijkertijd worden buitenshuis metsel- en schilderwerk, dakpannen, dakgoten en water afvoeren gecontroleerd en waar nodig hersteld.