Stichting KAT exposeert in Gezondheidscentrum

Kollum Leden van het Kunstenaarscollectief KAT (Kunst en Ambacht Ten Boer) exposeren van 12 maart t/m 17 augustus in het Gezondheidscentrum VoorZ.org aan de Voorstraat 11 in Kollum.

Tijdens deze expositie is er werk te zien van 5 verschillende kunstenaars en disciplines zoals schilderkunst, collages, beeldende kunst. Ine Hoejenbos, Jos de Wiljes en Eddy Wullink exposeren van 12 maart t/m 26 mei en Antje Solf en Hanna van Wel van 26 mei t/m 17 augustus.

In Ine Hoejenbos haar beeldend werk vind je haar aandacht voor de menselijke geest en de menselijke emoties duidelijk terug. Haar werk is hoofdzakelijk figuratief.

Jos de Wiljes heeft zich na zijn pensionering laten inspireren door de Groninger Ploeg en heeft enkele jaren workshops gevolgd bij Antje Sonnenschein en Theo Onnes. Tegenwoordig gebruikt hij acrylverf als middel voor het op doek zetten van o.a. landschappen.

Eddy Wullink werkt met zeer verschillende materialen en technieken en maakt gebruik van verfsoorten (acryl, ecoline, pastel, spuitbus en gewone lakken). Hij toont series schilderijen en collages.

Antje Solf schildert realistisch met abstracte accenten. Het fascinerende zijn de ogen van de dieren, die ze op een sprankelende wijze tot leven kan brengen, waardoor ze je als het ware aankijken.

Hanna van Wel heeft een realistische schilderstijl met een levendige losse toets. Zij laat zich de laatste jaren steeds weer inspireren door de natuur.

De expositie is geopend van aandag t/m vrijdag 08.00-17.00 uur. Toelichting: laatste zaterdag van de maand van 10.00-16.00 uur.