Kinderpassion opmaat voor Passionspektakel

Feanwâlden

Zaterdagmiddag vond de proloog van de Passion van Feanwâlden plaats, oftewel de Kinderpassion, met onder meer een optocht door het dorp en een korte voorstelling bij De Skierstins.

In het dorpscentrum De Mienskip gingen tientallen kinderen zaterdag aan de slag met het maken van sierlijke palmtakken. Ondertussen werden op het dorpsplein De Koemarkt door RRMV Licht&Geluid uit Dokkum voorbereidingen getroffen voor de opbouw van een groot podium. Het eindoptreden van de Passiongroep vindt daar zondagavond rond omstreeks acht uur plaats.

Rolverdeling

Talrijke scènes uit het dagelijks leven van Jezus zullen er zondag langs de route door schoolkinderen worden uitgevoerd. Het Passionspektakel start rond de klok van zes uur bij De Einekoai waarvan de ingang zich aan de straat Johanneswâld bevindt. De rol van Jezus zal worden vertolkt door Arie van der Sluis. Zijn elftal in het wit geklede discipelen, volgens het Bijbels verhaal uitsluitend mannen, betreft ditmaal een mix van mannen en vrouwen. Het zijn Albert Gjaltema (Petrus), Jeen Planting (Judas), Jappie Smedes, Wiepie Wouda, Janneke de Boer, Binne Wielinga, Klaske Visser, Maeike Veffer, Grietje Nijhuis, Griet Strikwerda en Sijke Banga. Auke Jan de Boer neemt de plaats in van Pilatus, Alice Kooistra-Rozema die van moeder Maria en Anna Visser die van de hogepriester. Samen geven ze gehalte en gestalte aan het lijdensverhaal van Jezus waarvoor een speciaal script is geschreven. Als publieksvrouwen fungeren Feara Tijsma, Corry Voolstra en Joke Rozema en als zwarte mensen Sita Hoekstra, Janette de Jong, Gretha van der Veen en Geertje Veenstra. Het Passionspektakel staat onder regie van  Ruth Hanemaaijer. Atsje Lettinga tekent voor de muziek.
 


Auteur

Jelle Raap