Twaalfde editie van Wrotrun Kollumerzwaag

Kollumerzwaag

Op vrijdag 27 april vindt de twaalfde editie van de Wrotrun in Kollumerzwaag plaats. Het is voor de eerste keer dat er twee verschillende afstanden zijn in deze survivalrun. ‘Het was tijd voor iets nieuws’, aldus voorzitter Hans Feenstra.

Sinds 2006 wordt de Wrotrun georganiseerd door een zestallig bestuur uit Kollumerzwaag en omstreken. De Wrotrun is een recreatieve survivalrun die door heel Kollumerzwaag gaat en geschikt is voor jong en oud. Tijdens de eerste editie van deze survivalrun begon de organisatie met 60 deelnemers. Nu, 12 jaar later, zijn dat er bijna 600 en ze komen overal uit Nederland vandaan om mee te doen. Elk jaar groeit het aantal deelnemers en wordt ook de organisatie weer geprofessionaliseerd. 'We mogen trots zijn op een activiteit als deze in Kollumerzwaag', aldus het bestuur. 

Door deze activiteit probeert stichting de Wrotrun de leefbaarheid in Kollumerzwaag te vergroten. Met o.a. de steun van het dorpshuis De Trije Doarpen, het Plaatselijk Belang, OVK, en de Oranje Vereniging lukt het om een spektakel als deze op touw te zetten. Hiernaast worden er ook elk jaar weer sponsoren gevraagd voor bijvoorbeeld het gebruik van materiaal en de lunchpakketten voor de vrijwilligers. Zolang het evenement elk jaar groeit is het ook van belang dat er voldoende sponsoren worden gevonden om te helpen met de kosten die erbij komen kijken. Het bestuur van de Wrotrun is verheugd te mogen melden dat Gommers Houtbouw ook dit jaar weer hoofdsponsor is van de Wrotrun. Inschrijven kan op www.wrotrun.nl. Dit jaar is er een maximum aantal deelnemers wat mee kan doen.
 


Auteur

Redactie