Eerste concours voor brassband Westersweach

De Westereen

De brassband Westersweach uit Kollumerzwaag / De Westereen, welke in november 2017 ontstaan is uit een fusie van de brassbands Juliana en Harmonia, is op de goede weg.

Samen met dirigent Reimer Jan Rondaan zijn ze op missie om zichzelf te verbeteren en tot een hoger niveau te komen. Hierbij komt veel kijken, het vergt motivatie en doorzettingsvermogen van alle leden. De afgelopen maanden is er dan ook druk geoefend op de muziekstukken die op het programma stonden voor het bondsconcours van de OMF. Het eerste concours waar Westersweach als fusieband aan mee heeft gedaan. Dit concours vond plaats op zaterdag 10 maart in de Lawei te Drachten. Een goede gelegenheid om ons als nieuwe band te laten horen en te peilen waar we nu staan qua niveau. De band kwam uit in de 4e divisie en heeft drie stukken ten gehore gebracht. Het was een aardig pittig programma met twee grote werken ‘Chorale Variations’ en ‘Cambridgeshire Impressions’, waaraan voorafgaand het mooie koraal ‘Turn Your Eyes Upon Jesus’ werd gespeeld. Al met al is de band trots op wat ze hebben neergezet, geen podiumplaats, maar wel goede punten en een positief oordeel van de jury: een mooie eerste prijs met gemiddeld 83 punten. Vooral het stuk ‘Chorale Variations’ was erg mooi uitgevoerd. 


Auteur

Redactie